Amandelmeel 6 img

Amandelmeel

AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Amandelmeel 150 gr

Prijs incl. BTW per potje

3,29/potje

21.93/kg

Tip! Korting vanaf 3 potjes

3,04/potje

20.27/kg

- +

Amandelmeel 1 kg

Prijs incl. BTW per zak van 1 kilo

17,10/zak

17.10/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

16,24/zak

16.24/kg

- +

Amandelmeel 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

80,92/zak

16.18/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Amandelmeel

Product beschrijving

Amandelmeel

Van pure witte amandelen, geen pulp

Bron van eiwitten (21 g/100 g)

Lekkere bloemvervanger, rijk aan vezels

Smaakvol bak- en kookingrediënt

Is amandelmeel hetzelfde als amandelpoeder?

Nee, nochtans worden beiden gemaakt van witte amandelen. Maar de gezonde amandelolie wordt onttrokken bij amandelpoeder. Hierdoor blijft enkel de droge, smaakloze pulp over. Het natuurlijk amandelmeel zonder additieven van Allnuts daarentegen is heel smaakvol omdat het gemaakt wordt van lekkere, blanke amandelen, ontdaan van het bruine vliesje. Deze witte amandelen worden fijngemalen tot puur natuurlijk amandelmeel! 

Heb je graag amandelmeel 100% biologisch gecertificeerd? Dat kan je bestellen via deze link

Zie hier, amandelen, bron van de volgende voedingsstoffen*

Witte amandelen zijn een bron van vitamines, mineralen en plantaardige eiwitten.

Zo zijn witte amandelen een bron van thiamine (vitamine B1: 0.22 mg/100 g) en zijn witte amandelen rijk aan riboflavine (vitamine B2: 0.62 mg/100 g).

Witte amandelen zijn rijk aan calcium met 252 mg calcium per 100 g witte amandel. Calcium is nodig voor de instandhouding van gezonde tanden en calcium is nodig voor het behoud van een sterk beendergestel.

Witte amandelen zijn rijk aan magnesium (170 mg/100 g). Magnesium draagt bij tot het behoud van een gezonde werking van de spieren en de normale werking van het zenuwstelsel.

Witte amandelnoten zijn rijk aan ijzer want het ijzergehalte in amandel bedraagt 4.1 mg/100 g. Ijzer draagt bij tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine, ijzer draagt bij tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam.

Witte amandelen zijn rijk aan fosfor met 454 mg/100 g. Fosfor draagt bij tot de normale productie, opslag en transfer van energie.

Witte amandelen zijn een bron van zink met 2.2 mg/100 g. Zink draagt bij tot het metabolisme van vitamine A.

De hoeveelheid eiwitten in witte amandelen bedraagt 21 g/100 g of 14% van de totale calorische waarde. Eiwitten dragen bij tot het behoud van normale botten.

Amandelmeel, minder koolhydraten en meer vezels dan witte bloem

Dit natuurlijk amandelmeel is een goede vervanger voor bloem en kom je vaak tegen in keto recepten zoals in ketobrood of andere koolhydraatarme recepten. Bloem bevat gemiddeld 70 g koolhydraten per 100 g, ons amandelmeel bevat minder dan 20 g koolhydraten per 100 g. Amandelmeel is bovendien rijk aan vezels (7 tot 10 g/100 g).

Wil je koekjes op basis van amandelmeel bakken, probeer dan zeker ons recept van Chocolate Chips cookies. Deze geurige koekjes zitten ook nog eens boordevol noten, gedroogd fruit en zaden! Proef en geniet! 

Als je regelmatig bakt, kan je veel voordeel doen met onze grootverpakkingen van 1 kg en 5 kg. Maak ook eens pindafudge en marsepeinen patatjes. Denk eraan om in te loggen voor Loyalty punten.

*Bron: Belgische voedingsmiddelentabel van Nubel ism FOD Volksgezondheid en Sciensano