Biologisch amandelmeel 203 img

Amandelmeel biologisch

100% BIO
AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Amandelmeel bio 150 gr

Prijs incl. BTW per potje

4,79/potje

31.93/kg

Tip! Korting vanaf 3 potjes

4,31/potje

28.73/kg

- +

Amandelmeel bio 1 kg

Prijs incl. BTW per zak van 1 kilo

21,99/zak

21.99/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

21,33/zak

21.33/kg

- +

Amandelmeel bio 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

104,95/zak

20.99/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Amandelmeel biologisch

Product beschrijving

Amandelmeel bio

100 % Biologisch gecertificeerd, natuurlijk, zonder additieven 

Vezelrijke bloemvervanger

Bron van eiwitten (21 gr/100 gr) 

Smaakvol bak- en kookingrediënt

Is amandelmeel hetzelfde als amandelpoeder?

Nee, nochtans worden beiden gemaakt van witte amandelen. Maar de amandelolie wordt onttrokken bij amandelpoeder. Hierdoor blijft enkel de droge, smaakloze pulp over. Het natuurlijk amandelmeel zonder additieven van Allnuts daarentegen is zeer smaakvol omdat het gemaakt wordt van natuurlijke blanke amandelen, ontdaan van het bruine vliesje. Deze worden fijngemalen tot puur amandelmeel!
Daarenboven is dit bio amandelmeel gemaakt van 100% biologische witte amandelen, vrij van kunstmatige meststoffen en zonder chemische pesticiden. We zijn steeds op zoek naar nieuwe voedingsmiddelen om ons bio gamma uit te breiden, met een constante kwaliteit in het achterhoofd. Kies je voor Allnuts, dan kies je ook met dit amandelmeel bio voor ambachtelijke kwaliteit en betrouwbaarheid.
Ons biologisch amandelmeel is een vezelrijk alternatief voor bloem. Het wordt ook veel gebruikt in vegetarische recepten. Heb je nog voldoende havermout in voorraad? Want biologische havermout hebben we natuurlijk ook in ons assortiment.

Amandelmeel, minder koolhydraten en meer vezels dan witte bloem

Dit natuurlijk amandelmeel is een goede vervanger voor bloem en kom je vaak tegen in keto recepten zoals in ketobrood of andere koolhydraatarme recepten. Bloem bevat gemiddeld 70 gr koolhydraten per 100 gr, ons amandelmeel bevat slechts 19 g koolhydraten per 100 gr. Amandelmeel is bovendien vezelrijk (10 g/100 g).  Wil je koekjes op basis van amandelmeel bakken, probeer dan zeker ons recept van Chocolate Chips cookies. Deze geurige koekjes met amandelmeel zitten ook nog eens boordevol noten, gedroogd fruit en zaden! Proef en geniet! .

Zie hier, amandelen, bron van de volgende voedingsstoffen*

Amandelen zijn een bron van vitamines, mineralen, plantaardig eiwit en vezels.

Zo zijn witte en bruine amandelen een bron van thiamine (vitamine B1: 0.22 mg/100 g) en amandelnoten zijn rijk aan riboflavine (vitamine B2: 0.62 mg/100 g).

Amandelen wit en bruin zijn rijk aan calcium met 252 mg calcium per 100 g amandel. Calcium is nodig voor de instandhouding van gezonde tanden en calcium is nodig voor het behoud van een sterk beendergestel.

Witte en bruine amandelnoten zijn rijk aan magnesium (170 mg/100 g). Magnesium draagt bij tot het behoud van een gezonde werking van de spieren en de normale werking van het zenuwstelsel.

Bruine en witte amandelnoten zijn rijk aan ijzer want het ijzergehalte in amandel bedraagt 4.1 mg/100 g. Ijzer draagt bij tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine, ijzer draagt bij tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam.

Amandelnoten wit en bruin zijn rijk aan fosfor met 454 mg/100 g. Fosfor draagt bij tot de normale productie, opslag en transfer van energie.

Amandelen zijn een bron van zink met 2.2 mg/100 g. Zink draagt bij tot het metabolisme van vitamine A.

De hoeveelheid eiwitten in witte en bruine amandelen bedraagt 21 g/100 g of 14% van de totale calorische waarde. Eiwitten dragen bij tot het behoud van normale botten.

Recepten met amandelen en amandelmeel

Wij maakten de heerlijkste recepten met amandelmeel, witte amandelen en bruine amandelen. Maak met ons smaakvol amandelmeel lekkere pindafudge. Witte en bruine amandelen zijn bijzonder lekker in Carrot cake granola of in Sweet spiced nuts

Gebruik je regelmatig biologisch amandelmeel? Onze grootverpakkingen van 1 kg en 5 kg zijn VOORDELIG en bovendien kan je voor extra korting sparen met ons Loyalty punten programma.

*Bron: Belgische voedingsmiddelentabel van Nubel ism FOD Volksgezondheid en Sciensano : In deze voedingsmiddelentabel wordt er geen onderscheid gemaakt tussen de voedingswaarde van witte en bruine amandel.