Biologische basmatirijst 244 img

Basmatirijst biologisch

100% BIO
AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Basmatirijst wit bio 1 kg

Prijs incl. BTW per zak van 1 kilo

4,49/zak

4.49/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

4,27/zak

4.27/kg

- +

Basmatirijst wit bio 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

19,95/zak

3.99/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Basmatirijst biologisch

Product beschrijving

Biologische basmatirijst wit

Intens geurig, nootachtig aroma

Kooktijd: 15 min

Lange korrel, goudgeel, kleeft niet

Thaïse groene curry met basmatirijst

Geurige witte bio basmatirijst boordevol smaak

Verwen je smaakpapillen met deze witte basmatirijst van biologische teelt! Je zal verrast zijn door de intense geurigheid en nootachtige smaakaroma's van onze witte bio basmatirijst. Doe net als wij de test en proef een opvallend verschil tussen de fletse smaakloze rijst in zakjes en deze losse langkorrelige basmatirijst boordevol intense smaken van natuurlijke oorsprong, zonder toevoegingen

Bovendien opteren wij ervoor om enkel biologische basmatirijst aan te bieden, zowel onze witte basmatirijst als onze bruine volkoren basmatirijst zijn biologisch geteeld, dus zonder kunstmeststoffen of chemische pesticiden. Het TUV Nord bio label staat hierbij garant voor een betrouwbare controle van het volledig biologisch productieproces. Zo kan je 100% onbezorgd genieten van een lekker bordje kip tikka massala met bio basmatirijst of een geurige Thaïse groene curry met Allnuts bio basmati wit.

Zelfs als je simpel en snel wil koken voor het ganse gezin, is onze witte bio basmatirijst het ideale ingrediënt met een kooktijd van slechts een kwartiertje. Met een stukje kip of kipnuggets, wat appelmoes en witte basmatirijst fleur je elk verjaardagsfeestje op!

Zo herken je witte basmatirijst van topkwaliteit 

Bij Allnuts dragen wij kwaliteit en smaak hoog in het vaandel. Onze witte basmatirijst bio is daar een perfect voorbeeld van. Witte basmatirijst van de beste kwaliteit herken je aan de vorm van de korrel, die moet lang en smal zijn met een luchtige textuur. De smaak van witte basmatirijst kan je afleiden uit de kleur. In de slanke, lange witte basmatirijstkorrels herken je eerder goudgele tinten, wat wijst op een aromatische smaak. Grijze, grauwe korrelige basmatirijst heeft minder smaak en textuur. 

Witte basmatirijst bio in 15 minuten op tafel!

Onze natuurlijke witte basmatirijst van biologische oorsprong is snel klaar. Je gaat als volgt te werk:

Reken voor een hoofdmaaltijd ongeveer 75 à 100 g basmati wit bio per persoon. Neem 2 maal zoveel water als rijst voor een optimaal resultaat.

Voeg 1 tas witte biologische basmatirijst toe. Breng opnieuw zachtjes aan de kook.

Reken vanaf het kookpunt ongeveer 15 minuten om de witte bio basmatirijst gaar te koken.

Giet de witte basmatirijst af en laat uitdampen. Breng de rijst onmiddellijk verder op smaak. Warme rijst neemt meer smaak op dan koude rijst.

Extra tip: Om te vermijden dat de basmati rijstkorrels té gaar worden, kan je na 10 minuten kooktijd al eens proeven. Hier merk je het voordeel van losse rijst, je kan de gaartijd controleren door te proeven, dat gaat niet bij rijst in builtjes. Onze losse volkoren rijst is smaakvoller dan verpakte rijst en ook veel praktischer in gebruik.

Gebruik basmatirijst wit bio

Deze langkorrelige biologische witte basmatirijst is stevig, kleeft niet, valt niet uiteen en is daardoor uitermate geschikt voor kruidige Indische stoofpotjes. Basmatirijst is tenslotte uit India afkomstig, waar basmati "geurig" betekent. De luchtige textuur van deze witte bio basmatirijst doet het goed in combinatie met een Oosters sausje op basis van kokosmelk of sojasaus. Maar ook klassieke balletjes in tomatensaus geserveerd met Allnuts witte basmatirijst zijn onweerstaanbaar lekker en geliefd bij groot en klein.

Wist je dat sushi gemaakt van biologische zilvervliesrijst meer vezels bevat dan wanneer je dit Japanse gerecht maakt met de klassieke sushi rijst?
En wist je dat een hippe pokébowl super lekker én extra voedzaam is, indien je die maakt met rode quinoa of witte quinoa als bron van plantaardige eiwitten (3.5 g/100 g of 14.73% van de totale calorische waarde*).  

Naast de verpakkingen van 1 kg kan je onze biologische witte basmatirijst verkrijgen in voordelige grootverpakking van 5 kg. 

Denk eraan om je aan te melden tijdens het bestelproces, zo kan je extra korting sparen in het Loyalty programma! 

*Hoeveelheid eiwitten in gekookte quinoa volgens de officiële voedingsmiddelentabel van Nubel ism FOD volksgezondheid.