Biologische quinoa 216 img

Quinoa wit biologisch

AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Witte quinoa bio 225 gr

Prijs incl. BTW per potje

2,99/potje

13.29/kg

Tip! Korting vanaf 3 potjes

2,69/potje

11.96/kg

- +

Witte quinoa bio 1 kg

Prijs incl. BTW per zak van 1 kilo

7,99/zak

7.99/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

7,59/zak

7.59/kg

- +

Witte quinoa bio 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

34,95/zak

6.99/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Quinoa wit biologisch

Product beschrijving

Quinoa wit biologisch

Biologisch gecertificeerd

Rijstvervanger in wok en bowls

Kooktijd 12-15 min

Volkoren en puur

Iedereen enthousiast en snel aan tafel met biologische quinoa 

Onze witte biologische quinoazaadjes zijn een smaakvolle afwisseling voor aardappelen, rijst, pasta of couscous. Deze bio volkoren quinoazaden zijn onbewerkt en puur, ze hebben een toegankelijke, milde smaak. Het volstaat om deze lekkere witte bio quinoazaden af te spoelen en 15 minuten te koken in water met wat zout en olijfolie. Giet af, laat nog 5 minuten uitstomen onder deksel en je hebt een smaakvolle, zachte quinoa van biologische teelt, waarvoor iedereen zich snel aan tafel rept.

Wok de witte gekookte bio quinoa met een ruime portie seizoensgroenten en serveer met een klein stukje vlees, vis of peulvruchten van biologische teelt. Met een handje gehakte bruine bio amandelen en wat bio rozijntjes Sultana geef je dit snelle gerecht op basis van volkoren bio quinoa nog een extra lekkere twist.

Wij maakten nasi goreng met salsa van gedroogde abrikozen en mango. Je kan in dit recept de rijst gemakkelijk vervangen door quinoa.

Zo kook je deze biologische witte quinoa

Hou je van natuurlijke quinoa met een zachte structuur en een milde smaak? Dan zit je goed met deze Allnuts Allnuts witte biologische quinoa. Bereid de quinoa als volgt:

Reken op ongeveer 75 g ongekookte quinoa per persoon.

Spoel de witte quinoa even af onder koud stromend water. Neem daarvoor een zeef met hele kleine gaatjes of doe de witte quinoakorrels in een grote kom met koud water, laat het koud water stilletjes lopen zodat de kom overloopt. Je kan dit vergelijken met het spoelen van sushirijst. Doe de gewassen quinoa in een kookpot en voeg tweemaal de hoeveelheid water toe. Dus voor 1 persoon doe je 75 gr quinoa en 150 ml water in de kookpot. Voeg wat zout en olijfolie toe voor de smaak. Breng aan de kook. Zodra het water kookt, verlaag je de temperatuur tot het water zachtjes blijft koken en zet je het deksel best schuin op de kookpot  om overkoken te vermijden. Reken nu ongeveer 12 tot 15 minuten. Giet het overtollige water af, doe de witte quinoa terug in de kookpot, dek af en laat de witte quinoa nog 5 minuten uitstomen. Roer de witte quinoakorrels los met een vork en breng de witte quinoa op smaak terwijl die nog warm is. De smaken worden dan veel beter geabsorbeerd door de quinoazaadjes.

 Je kan bij Allnuts online biologische witte quinoa kopen in potjes van 225 g en in voordelige grootverpakking van 1 kg en 5 kg.

Denk er steeds aan om je aan te melden en deel te nemen aan het Allnuts Loyalty programma voor extra korting.

Naast witte bio quinoa hebben we ook rode bio quinoa en zwarte bio quinoa.