Borlotti bonen 183 img

Borlotti bonen

AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Borlotti bonen 500 gr

Prijs incl. BTW per zak van 1 potjes

2,69/potje

5.38/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

2,42/potje

4.84/kg

- +

Borlotti bonen 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 1 kilo

22,45/zak

4.49/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Borlotti bonen

Product beschrijving

Borlotti bonen

Weektijd: 1 nacht

Kooktijd: ± 1 uur

Nootachtig, zoet, stevige bite

Populair Italiaans kookingrediënt

Kook zelf borlotti bonen en je keuken kleurt Italiaans!

Deze gedroogde borlotti bonen (ook wel kievitsbonen genoemd) zijn peulvruchten die er niet alleen prachtig uitzien, maar die lekker zoet en nootachtig smaken en tegelijk een stevige bite hebben. Gedroogde borlottibonen herken je aan hun roze tint met een prachtige paarse tekening. Spijtig genoeg verdwijnt de mooie aftekening na het koken van de borlottibonen, maar voor de rest niks dan voordelen! Want borlottibonen worden vaak gebruikt in de Italiaanse keuken, waar borlottibonen onder de benaming fagioli borlotti een favoriet ingrediënt zijn van la mamma. En wie is er nu geen fan van de Italiaanse keuken? Ze maken er pasta e fagioli oftwel pasta met borlottibonen en zuppa di farro e fagioli borlotti ofwel soep met spelt en borlottibonen, minestrone met borlottibonen en basilicumpesto is stevig en lekker, in de streek van Lazio maken ze hun pasta met borlottibonen, rauwe ham en zongerijpte tomaten, aan inspiratie geen nood als je aan de slag wil met onze lekkere borlottibonen. 

Hoe bereid je borlotti bonen?

Spoel de borlotti bonen even onder stromend water.

Doe de borlotti bonen in een kom en zet ze onder ruim koud water. Laat de borlotti bonen gedurende 8 uur of 1 nacht weken. Giet de borlotti bonen af, spoel na.

Breng een kookpot met water aan de kook. Voeg eventueel aromaten zoals laurier, rozemarijn, tijm, look toe. Als het water kookt, voeg je de borlotti bonen toe. Let erop dat de bonen voldoende onderstaan. Je hebt ongeveer 2 keer zoveel water als bonen nodig. Breng opnieuw aan de kook en kook de borlotti bonen gaar in ongeveer 45 à 60 minuten. Je kan na 45 minuten eens proeven, zo vermijd je dat de borlotti bonen plat koken. Giet de borlotti bonen af, doe ze in een kom en breng ze op smaak als ze nog warm zijn, dan nemen ze de smaken beter op. Een flinke geut lekkere olijfolie en zeezout geven een culinaire boost aan borlotti bonen, samen met verse kruiden maken ze van alle peulvruchten een budgetvriendelijk feest! Om energie te besparen, kan je de borlotti bonen koken in een snelkookpan, dan verkort je de kooktijd.

Wil je die Italiaanse gerechten met borlottibonen maken? Bestel bij Allnuts.be de lekkerste pijnboompitjes voor basilicumpesto en smaakvolle walnoten voor walnotenpesto.

Bij Allnuts.be koop je de smaakvolle gedroogde bonensoort borlotti per 500 g en in voordelige grootverpakking van 5 kg. Meld je aan en doe mee met het Allnuts Loyalty programma. Zo spaar je voor extra korting!