Kurkuma 277 img

Kurkumapoeder

AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Kurkumapoeder 70 gr

Prijs incl. BTW per potje

1,29/potje

18.43/kg

- +

Kurkumapoeder 550 gr

Prijs incl. BTW per Emmer van 1 potjes

5,39/Emmer

9.80/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Kurkumapoeder

Product beschrijving

Kurkuma

Smaak: Aards-houtachtig-licht bitter

Toevoegen: begin van de bereiding

Voor golden milk

Onmisbaar in Aziatische gerechten

Kurkuma, geelwortel, koenjit, turmeric, 4 namen voor deze goudgele specerij

Ons kurkumapoeder heeft een prachtige geel-oranje kleur en wordt gewonnen uit de wortels van de Curcuma Longa, een tropische plant uit de Gemberfamilie. De smaak van deze gemalen kurkuma is aards, houtachtig en licht bitter. Een snuifje kurkuma geeft niet alleen smaak aan je gerechten, maar ook een mooie gele gloed. Omdat ons kurkuma poeder van de beste kwaliteit is, volstaat meestal een kleine hoeveelheid. Begin met een lage dosis en voeg naar smaak meer kurkuma toe.

Kurkuma wordt ook wel geelwortel genoemd of koenjit in de Indonesische keuken, waar kurkuma gebruikt wordt in rijst, groenteschotels, pittige sauzen en bij de bereiding van vis en schaaldieren. Oorspronkelijk is kurkuma of geelwortel afkomstig uit Zuidoost-Azië, zodat we kurkuma als veelvoorkomend ingrediënt gebruiken in ondermeer Thaïse, Vietnamese en Koreaanse gerechten. Denken we aan viscurry met kurkuma en kokos, rendang met kurkumarijst, kurkuma-noedelsoep.

Kurkuma, mmmhhh lekker in trendy golden milk

Kurkuma poeder past bij vis, vlees, groenten en zuivel of plantaardige alternatieven. Kook je graag wereldse gerechten, dan is kurkuma haast onmisbaar in de kruidenkast. Kurkuma smaakt héérlijk in combinatie met warme specerijen zoals kaneel, gember en kardemom. Logisch dat golden milk of goudgele kurkuma latte, overgewaaid uit India, momenteel zo hip is en ook hier geserveerd wordt in trendy koffiebars. Maar je kan het gemakkelijk zelf maken door 600 ml melk of een plantaardig alternatief te verwarmen met 1 Allnuts kaneelstokje, 1 eetlepel kurkuma gemalen, 1 eetlepel Allnuts kardemom gemalen, 1 koffielepel Allnuts gember gemalen en een snuifje gemalen Allnuts zeezout. Laat 10 minuten zachtjes sudderen, zeef en voeg naar smaak honing toe. Deze portie kurkuma latte is voldoende om 4 gelukkige gezichten tevoorschijn te toveren. Wil je nog origineler uitpakken? Rooster dan wat kokoskrullen en strooi ze over de kurkuma latte. Smakelijk!

Kurkuma poeder van de beste kwaliteit koop je voordelig online bij Allnuts.be in herbruikbare potjes van 70 g en grootverpakking van 550 g. Meld je aan en doe mee met het Allnuts Loyalty programma. Zo spaar je voor extra korting.