Biologisch gebroken lijnzaad 215 img

Lijnzaad gebroken biologisch

100% BIO
AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Gebroken lijnzaad bio 150 gr

Prijs incl. BTW per potje

2,39/potje

15.93/kg

Tip! Korting vanaf 3 potjes

2,15/potje

14.33/kg

- +

Gebroken lijnzaad bio 1 kg

Prijs incl. BTW per zak van 1 kilo

6,99/zak

6.99/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

6,64/zak

6.64/kg

- +

Gebroken lijnzaad bio 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

29,95/zak

5.99/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Lijnzaad gebroken biologisch

Product beschrijving

Lijnzaad gebroken biologisch

100% biologisch geteeld, vers geplet

Zeer vezelrijk (29.9 g/100 g)  

Bio flax egg met bio lijnzaad

Magnesiumrijk (346 mg/100 g)

Biologisch lijnzaad vers gebroken in eigen ambachtelijk atelier

Dit gebroken lijnzaad bio is van de beste kwaliteit, want we hebben ons heel lijnzaad bio in eigen atelier vakkundig gebroken. We gaan daarbij erg zorgvuldig tewerk. Het is belangrijk dat het volledige lijnzaad niet té hard en vers geplet wordt. Daarvoor kan je vertrouwen op de vakkennis van Allnuts als ambachtelijk bedrijf met veel expertise in de sector van kwaliteitsvoedingsmiddelen. Dit gebroken lijnzaad bio bevat geen zout, toegevoegde suikers of andere smaakmakers en is geteeld zonder gebruik van kunstmeststoffen of chemische pesticiden. Je kan het bio lijnzaad in deze gebroken vorm zo toevoegen aan hartige en zoete gerechten zoals ontbijtbowls, broodrecepten, taartbodems, granola, salades en soepen. 

Voordelen van geplet lijnzaad bio

Bij Allnuts bieden we zowel biologisch lijnzaad in geplette als ongeplette vorm aan.
Het voordeel van geplet lijnzaad bio ten opzichte van ongeplet lijnzaad bio is dat het geplet lijnzaad bio klaar is voor gebruik. Het lichaam zou de aanwezige voedingsstoffen uit gebroken lijnzaad beter opnemen*. Wij pletten onbewerkt biologisch lijnzaad vers en vakkundig in ons ambachtelijk atelier. Gebroken lijnzaad mag niet te lang voorverpakt blijven, want door de vetten wordt het gebroken lijnzaad snel ranzig. Kies je voor geplet lijnzaad, dan is het belangrijk om een betrouwbare leverancier te kiezen. Bestel daarom geplet lijnzaad bio bij Allnuts, voor lijnzaad van onberispelijke kwaliteit met een zuivere, verse smaak en van biologische oorsprong.
Wil je graag zelf lijnzaad pletten? Bestel dan ons heel lijnzaad bio. Ongebroken lijnzaadjes bewaren beter dan gebroken lijnzaadjes, maar plet enkel de benodigde hoeveelheid lijnzaadjes. Plet de lijnzaadjes licht, maal ze niet volledig fijn. Bewaar een restje geplette lijnzaadjes in een afgesloten potje in de koelkast en gebruik het zo snel mogelijk! Ruikt het geplet lijnzaad niet meer goed? Gooi het dan weg!
Naast biologisch heel lijnzaad, hebben we ook heel lijnzaad van conventionele teelt in ons aanbod.

Geplet lijnzaad bio in zoete en hartige gerechten

Biologisch lijnzaad gemalen is een voedzaam ingrediënt dat je regelmatig terugvindt in recepten.
In zoete gerechten doet gemalen lijnzaad bio het goed als plantaardige eivervanger, wat we ook wel flax egg noemen. Met biologisch gemalen lijnzaad maak je snel een plantaardig ei door 1 eetlepel gemalen lijnzaad bio te mengen met 3 eetlepels lauw water. Even laten staan en klaar voor gebruik! Heb je 2 eieren nodig in het recept van perenmuffins met amandelcrumble? Dan verdubbel je de vermelde hoeveelheden gewoon. Wist je trouwens dat je bij Allnuts ook terecht kan voor biologische bakbenodigdheden

Naast havermoutpannenkoeken met banaan en brownies, kan je lijnzaad in geplette vorm ook gebruiken in hartige taartbodems. Maak eens een plantaardige quiche met pastinaak en pompoen op een bodem gemaakt van lijnzaad en tal van andere zaden en pitten in combinatie met gedroogde kruiden of kleurrijke mini-groententaartjes met rode biet, zoete aardappel en boerenkool.

Wij hebben lijnzaad alvast gebruikt in onze recepten van Carrot cake granolaChocolate chips cookies, brownies zonder suiker of boter, hummus met zadencrackers.

Magnesium, vezels, ijzer en meer in lijnzaad**

Dat lijnzaad veel vezels bevat, is geen nieuws. Maar wist je dat er bijna 30 g voedingsvezel in 100 g lijnzaad zit? En wist je dat lijnzaad een bron is van thiamine (vitamine B1) en dat die hoeveelheid thiamine in lijnzaad 0.32 mg/100 g is? Lijnzaad is tevens ijzerrijk want het bevat 6.9 mg ijzer per 100 g lijnzaad. Lijnzaad is rijk aan fosfor met een gehalte van 642 mg/100 g en het gehalte zink in lijnzaad bedraagt 4.4 mg/100 g.  Lijnzaad is een bron van calcium 207 mg/100  g en van plantaardige eiwitten (19.9 g/100 g of 16% van de totale calorische waarde.) Lijnzaad is ook magnesiumrijk met 346 mg/100 g. Al deze cijfers zijn gebaseerd op de Belgische Voedingsmiddelentabel* Bij Allnuts kan je rekenen op correcte info over de voedingswaarde van lijnzaad en andere zaden en pitten. 

*Bij Allnuts zijn we vooral gespecialiseerd in de kwaliteit van onze producten. Voor deskundig advies omtrent gezondheid richt je je best tot een voedingsdeskundige of arts.
**Bron: Belgische voedingsmiddelentabel ism FOD Volksgezondheid en Sciensano

Je kan dit biologisch gebroken lijnzaad verkrijgen in potjes van 150 g en in voordelige grootverpakking van 1 kg en 5 kg.
Denk er steeds aan om je aan te melden en om zo deel te nemen aan ons Loyalty programma.