Biologisch lijnzaad 214 img

Lijnzaad heel biologisch

100% BIO
AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Lijnzaad heel bio 200 gr

Prijs incl. BTW per potje

2,39/potje

11.95/kg

Tip! Korting vanaf 3 potjes

2,15/potje

10.75/kg

- +

Lijnzaad heel bio 1 kg

Prijs incl. BTW per zak van 1 kilo

6,49/zak

6.49/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

6,17/zak

6.17/kg

- +

Lijnzaad heel bio 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

27,45/zak

5.49/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Lijnzaad heel biologisch

Product beschrijving

Lijnzaad heel biologisch

Nootachtige smaak

Vezelrijke, magnesiumrijke natuurvoeding

Biologisch gecertificeerd

Bio lijnzaad als bio eivervanger

Biologisch lijnzaad, onbewerkt natuurproduct met zorg geteeld

Dit heel lijnzaad bio bestaat uit bruine, glanzende zaadjes van biologische teelt en de onbewerkte lijnzaden hebben een lichte, nootachtige smaak. Ons volledig gamma lijnzaden is van de beste kwaliteit, maar deze biologisch geteelde hele lijnzaden hebben nog een extra troef, ze zijn geteeld zonder gebruik van kunstmeststoffen of chemische pesticiden. 

Voordelen van heel lijnzaad

Heel lijnzaad bewaart beter dan gebroken lijnzaad, dat geldt ook voor heel lijnzaad van biologische teelt. Het lichaam zou de aanwezige voedingsstoffen uit gebroken lijnzaad beter opnemen*. Je kan heel lijnzaad gemakkelijk pletten in de vijzel of de foodprocessor of de mini-blender. Maal het heel lijnzaad niet te fijn en maal enkel de benodigde hoeveelheid lijnzaad. Lijnzaad is een puur en onbewerkt natuurproduct zonder bewaarmiddelen dat snel ranzig wordt eens het lijnzaad geplet is. Bewaar daarom het puur lijnzaad in gebroken vorm steeds in een afgesloten potje in de koelkast.

Wil je liever biologisch lijnzaad dat al gebroken is? Bestel dan ons gebroken lijnzaad van biologische teelt.

Lijnzaad als eivervanger en bindmiddel in gebak

We gaan steeds meer bewust op zoek naar plantaardige voedingsmiddelen als bron van proteïnen, vezels, vitaminen en mineralen. 
Bij Allnuts kan je kiezen uit een breed assortiment onbewerkte noten, zaden, pitten, peulvruchten en bakbenodigdheden om je daarbij te helpen. Met eenvoudige recepten hopen we je regelmatig te inspireren om betere voedingskeuzes te maken. We maken daarbij graag gebruik van biologisch lijnzaad, omdat lijnzaad ideaal is als plantaardig bindmiddel in muffins, cupcakes en taartbodems. Lijnzaad bio kan de perfecte bio eivervanger zijn. Neem daarvoor 1 eetlepel heel lijnzaad bio en plet het even fijn met de vijzel of deegrol. Meng het geplet lijnzaad bio met 3 eetlepels lauw water, laat minstens 5 minuten rusten zodat de binding in werking kan treden en klaar is kees! 

Het is perfect mogelijk om een biologisch ei op dezelfde manier met biologisch chiazaad te maken. Het enige verschil is dat je het chiazaad niet moet pletten, terwijl dat met het lijnzaad wel moet.

We hebben ook een breed gamma bio bakproducten voor al je guilty-free bakrecepten! Bak onze lekkere Chocolate chips cookies of maak kruidige Carrotcake granola, de heerlijke geur in huis krijg je er gratis bij! 

Voedingswaarde van lijnzaad

Er zit bijna 30 g voedingsvezel in 100 g lijnzaad! En lijnzaad is een bron van thiamine (vitamine B1), de hoeveelheid thiamine in lijnzaad is 0.32 mg/100 g. Lijnzaad is tevens ijzerrijk want het bevat 6.9 mg ijzer per 100 g lijnzaad. Lijnzaad is rijk aan fosfor met een gehalte van 642 mg/100 g en lijnzaad is rijk aan zink want het gehalte zink in lijnzaad bedraagt 4.4 mg/100 g.  Lijnzaad is een bron van calcium 207 mg/100  g en van plantaardige eiwitten (19.9 g/100 g of 16% van de totale calorische waarde.) Lijnzaad is ook magnesiumrijk met 346 mg/100 g.

Al deze cijfers zijn gebaseerd op de Belgische Voedingsmiddelentabel**.  Bij Allnuts kan je rekenen op correcte info over de voedingswaarde van lijnzaad en andere zaden en pitten. 

*Bij Allnuts zijn we gespecialiseerd in kwalitatieve voedingsmiddelen. Voor deskundig advies omtrent gezondheid richt je je best tot een voedingsdeskundige of arts.

**Bron: Belgische voedingsmiddelentabel van Nubel ism FOD Volksgezondheid en Sciensano

Je kan dit biologisch heel lijnzaad verkrijgen in potjes van 200 g en in voordelige grootverpakking van 1 kg en 5 kg.
Denk er steeds aan om je aan te melden en om zo deel te nemen aan ons Loyalty programma.