Gebroken lijnzaad 127 img

Lijnzaad gebroken

AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Gebroken lijnzaad 150 gr

Prijs incl. BTW per potje

1,99/potje

13.27/kg

Tip! Korting vanaf 3 potjes

1,79/potje

11.93/kg

- +

Gebroken lijnzaad 1 kg

Prijs incl. BTW per zak van 1 kilo

7,56/zak

7.56/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

7,18/zak

7.18/kg

- +

Gebroken lijnzaad 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

33,75/zak

6.75/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Lijnzaad gebroken

Product beschrijving

Lijnzaad gebroken

Vers geplet in eigen atelier

Flax egg, plantaardige eivervanger

Vezelrijk en magnesiumrijk*

Granola taartbodem met lijnzaad

Kwalitatief lijnzaad vers gebroken in eigen ambachtelijk atelier

Dit gebroken lijnzaad is van de beste kwaliteit, want we hebben ons heel lijnzaad in eigen atelier vakkundig gebroken. We gaan daarbij erg zorgvuldig tewerk. Het is belangrijk dat het volledige lijnzaad niet té hard en vers geplet wordt. Daarvoor kan je vertrouwen op de vakkennis van Allnuts als ambachtelijk bedrijf met veel expertise in de sector van kwaliteitsvoedingsmiddelen.

Gebroken lijnzaad  versuz heel lijnzaad

Je kan bij ons heel lijnzaad en gebroken lijnzaad bestellen. Het lichaam zou de aanwezige voedingsstoffen uit gebroken lijnzaad beter opnemen*. Gebroken lijnzaad is reeds klaar voor gebruik, terwijl je het hele lijnzaad nog zelf moet pletten. Lijnzaad bezit veel onverzadigde vetten, waardoor het gemakkelijk ranzig wordt en slecht bewaart. Daar zit dan weer het voordeel van ongebroken lijnzaad, het bewaart veel beter en je plet exact de hoeveelheid die je nodig hebt. Mocht je teveel lijnzaad geplet hebben, bewaar het gebroken lijnzaad dan in een afgesloten Allnuts potje in de koelkast en gebruik het zo snel mogelijk. Ruikt het gebroken lijnzaad toch ranzig als je het weer uit de koelkast haalt, gooi het dan weg!  Soms zie je dat er heel lijnzaad in recepten gebruikt wordt, zoals in zadencrackers. Heel lijnzaad geeft een knapperige structuur aan zelfgebakken crackers of taartbodems, dat is de reden waarom je dan het lijnzaad ongebroken gebruikt. 

Dit maak je zoal met gebroken lijnzaad: taartbodems en plantaardig ei

Gebroken lijnzaad is een onmisbaar ingrediënt in plant based bakrecepten. Zo gebruik je lijnzaad in gebroken vorm om taartbodems te maken. Je combineert het lijnzaad dan met andere zaden en pitten of met amandelmeel om een granola taartbodem te maken.

Als je zelf lekkere pannenkoeken, muffins en cupcakes wil bakken, heb je meestal eieren nodig. Maar wist je dat ei perfect te vervangen is door gebroken lijnzaad en water. Dit plantaardig ei wordt ook flax egg genoemd. Je maakt flax egg als volgt:

Meng 1 eetlepel gebroken lijnzaad met 3 eetlepels lauw water en laat het minstens 5 minuten staan, tot je een gebonden massa hebt. Je kan in dit recept het gebroken lijnzaad vervangen door chiazaad. Je kan voor dit plantaardig ei Allnuts lijnzaad kopen, dat al gebroken is. Of je kan het lijnzaad zelf pletten en dan bestel je best ons heel lijnzaad of heel lijnzaad bio.

Nieuw in ons kwaliteitsgamma onbewerkte zaden en pitten is geel lijnzaad, waar je allerhande weetjes omtrent lijnzaad terugvindt.

Allnuts recepten met gebroken lijnzaad

Wij maakten overheerlijke gezondere brownies zonder suiker of boter, hummus met zadencrackers, carrot cake granola en chocolate chips cookies met ons voedzaam lijnzaad.

Weet je al welke voedingsstoffen** er naast vezels nog in lijnzaad zitten?

Wist je dat er bijna 30 g voedingsvezel in 100 g lijnzaad zit? En wist je dat lijnzaad een bron is van thiamine (vitamine B1) en dat die hoeveelheid thiamine in lijnzaad 0.32 mg/100 g is? Lijnzaad is tevens ijzerrijk want het bevat 6.9 mg ijzer per 100 g lijnzaad. Lijnzaad is rijk aan fosfor met een gehalte van 642 mg/100 g en het gehalte zink in lijnzaad bedraagt 4.4 mg/100 g.  Lijnzaad is een bron van calcium 207 mg/100  g en van plantaardige eiwitten (19.9 g/100 g of 16% van de totale calorische waarde.) Lijnzaad is ook magnesiumrijk met 346 mg/100 g.

Al deze cijfers zijn gebaseerd op de officiële Belgische Voedingsmiddelentabel. Bij Allnuts kan je rekenen op correcte info over de voedingswaarde van lijnzaad en andere zaden en pitten. 

*Bij Allnuts zijn we gespecialiseerd in en gepassioneerd door kwalitatieve voedingsmiddelen. Voor deskundig advies omtrent gezondheid richt je je best tot een deskundige.
**Bron: Belgische voedingsmiddelentabel van Nubel ism FOD Volksgezondheid en Sciensano

Je kan dit gebroken lijnzaad verkrijgen in potjes van 150 g en in voordelige grootverpakking van 1 kg en 5 kg.
Denk er steeds aan om je aan te melden en om zo deel te nemen aan ons Loyalty programma.