Rode linzen 185 img

Linzen rood

AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Linzen rood 500 gr

Prijs incl. BTW per zak van 1 potjes

2,49/potje

4.98/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

2,24/potje

4.48/kg

- +

Linzen rood 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

19,95/zak

3.99/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Linzen rood

Product beschrijving

Linzen rood

Weken niet nodig

Kooktijd: 10 minuten

Rijk aan plantaardige eiwitten

Voor soep, dips, curry's en burgers 

Budget- en lijnvriendelijk koken met Allnuts Rode linzen

Deze rode linzen zijn lekkere peulvruchten, die je niet moet weken en gaar zijn in slechts 10 minuten. Gekookte rode linzen zijn rijk aan plantaardige eiwitten, koper en selenium en een bron van ijzer en vezels*. Gekookte rode linzen bevatten gemiddeld slechts 97 kcal per 100 g en 0.5 g vetstoffen per 100 g. Met hun romige textuur en zachte smaak zijn deze rode linzen dan ook een lijnvriendelijk en voedzaam ingrediënt voor de lekkerste soepjes, curry stoofpotjes, veggie bugers en dips. En rode linzen zijn niet alleen lief voor de lijn, maar ook voor de portemonnee!

De hoeveelheid ijzer in gekookte linzen bedraagt 3.3 mg/100 g, eiwitten 8.2 g/100 g of 34% van de totale calorische waarde, selenium 42 µg/100 g, vezels 4.2 g/100 g en 0.4 mg koper per 100 g gekookte linzen.*

Snel en voedzaam koken met Allnuts Rode linzen

Met deze smaakvolle rode linzen kan je heel gevarieerd koken. Maak linzensoep, linzendip, linzentapenade of linzenburgers. Linzen zijn weer hip en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Wil je vaker vegetarisch eten? Zet dan zeker rode linzen op het weekmenu, want ze zijn heel snel klaar en met pittige Allnuts kruiden en specerijen erbij, geef je ze een heuse smaakboost! Indische linzendahl met currypasta, kardemom en komijn of Mexicaanse linzenschotel met koriander en kurkuma, probeer het eens! Want healty is funky!

Moeten rode linzen geweekt worden? Wat is de kooktijd van rode linzen?

Nee, linzen moeten niet geweekt worden. Dus ook rode linzen niet. Je moet linzen, dus ook rode linzen, enkel even afspoelen voor gebruik.

Rode linzen hebben het voordeel dat ze snel gaar zijn. Wil je graag rode linzen met een ietwat vaste structuur? Kook ze dan slechts 5 à 10 minuten. Wil je de rode linzen goed gaar koken, omdat je ze bijvoorbeeld voor dips of linzenburgers wil gebruiken? Kook de linzen dan ongeveer 20 minuten. Als je wat smaakmakers zoals laurier, look, tijm of rozemarijn aan het kookwater toevoegt,  worden de linzen nog lekkerder.

Wat met andere linzensoorten?

In het Allnuts peulvruchten assortiment vind je naast rode linzen ook groene linzen en Dupuis linzen. In tegenstelling tot rode linzen, zijn onze groene linzen middel stevig en Dupuis linzen heel stevig van structuur en daardoor geschikt voor linzenrisotto, salades met linzen of voor alle gerechten waarbij de linzen gans moeten blijven. Probeer, experimenteer en proef zelf waar je voorkeur voor linzen ligt. Verkies je biologische linzen? Kies dan onze rode bio linzen of groene bio linzen.

Rode linzen van de beste kwaliteit koop je bij Allnuts.be per 500 g of in voordelige grootverpakking van 5 kg. Meld je aan en doe mee met het Allnuts Loyalty programma. Zo spaar je voor extra korting!

Bron*: Vlaamse voedingsmiddelentabel van Nubel ism Sciensano gebaseerd op de voedingswaarde van gekookte! linzen. Er wordt in de tabel geen onderscheid gemaakt tussen linzensoorten. De voedingswaarde die je terugvindt bij "specificaties" op deze pagina is de voedingswaarde van ongekookte linzen.