Bruin mosterdzaad 278 img

Mosterdzaad bruin

AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Mosterdzaad bruin 100 gr

Prijs incl. BTW per potje

1,59/potje

15.90/kg

- +

Mosterdzaad bruin 600 gr

Prijs incl. BTW per Emmer van 1 potjes

5,99/Emmer

9.98/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Mosterdzaad bruin

Product beschrijving

Mosterdzaad bruin

Smaak: heet - scherp aromatisch

Toevoegen: begin van de bereiding

Om pittige mosterd te maken

Voor chutney, pickles, sauzen

Bruine mosterdzaadjes van topkwaliteit, veel pit en aromatisch

Deze bruine mosterdzaadjes hebben een scherpe, aromatische smaak. Je kan de bruine mosterdzaadjes in hun geheel gebruiken of je kan het bruin mosterdzaad pletten, waardoor de smaak beter vrijkomt. In Europa gebruiken we bruin mosterdzaad, naast geel mosterdzaad, vooral als basisingrediënt om mosterd mee te maken. In het Oosten worden mosterdzaden als specerij verwerkt in chutney en pickles. Mosterdzaad wordt ook gebruikt bij het pekelen van groenten, vlees of vis. Denken we aan opgelegde augurken, radijzen of Noorse haring. Bij het bereiden van sauzen kan je bruine mosterdzaadjes toevoegen aan pittige mosterdsaus of je maakt een pittige mosterdkorst voor vlees, vis of groenten. 

Bruin of geel mosterdzaad gebruiken?

Bij Allnuts.be kan je bruin of geel mosterdzaad kopen. Je gebruikt beide soorten op dezelfde manier, enkel de smaak verschilt. Bruin mosterdzaad smaakt pittiger dan geel mosterdzaad. Als je gerechten met veel pit en diepte wil maken, zit je helemaal goed met dit bruin mosterdzaad. Hou je van een iets zachtere mosterdsmaak? Kies dan Allnuts geel mosterdzaad. Uiteraard kan je zelf bruine en gele mosterdzaden mengen om de gewenste pittigheid te bekomen.

Hoe bruin mosterdzaad gebruiken? 

Je gebruikt bruin mosterdzaad gans, geplet of geroosterd. Gans mosterdzaad wordt vooral gebruikt om groenten te pekelen, in chutney, vinaigrette of sauzen. Door het contact met vloeistof komt de smaak van het mosterdzaad vrij.

Pletten of roosteren haalt ook de optimale smaak uit de mosterdzaden. Geplet mosterdzaad wordt bijvoorbeeld gebruikt in een mosterdkorst. Die maak je door 3 eetlepels bruine mosterdzaden met 1 koffielepel zwarte peper, 2 eetlepels verse tijm en 1 koffielepel zeezout te pletten in de vijzel. Meng met 6 eetlepels olijfolie, meng goed en smeer de lekkere mosterdkorst op groenten, vis of vlees, wat daarna in de oven gebakken wordt. Wil je nog meer aroma uit het mosterdzaad halen? Rooster dan het mosterdzaad alvorens het te pletten.

Bij Allnuts.be koop je de lekkerste bruine mosterdzaden in herbruikbare potjes van 100 g en in voordelige grootverpakking van 600 g. Meld je aan en doe mee met het Allnuts Loyalty programma. Zo spaar je voor extra korting!