Gezonde noten 19 img

Notenmix

Unieke mengeling
AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Notenmix 190 gr

Prijs incl. BTW per potje

4,67/potje

24.58/kg

Tip! Korting vanaf 3 potjes

4,44/potje

23.37/kg

- +

Notenmix 1 kg

Prijs incl. BTW per zak van 1 kilo

19,29/zak

19.29/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

18,33/zak

18.33/kg

- +

Notenmix 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

92,40/zak

18.48/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Notenmix

Product beschrijving

Notenmix

Kraakvers uit eigen ambachtelijk atelier

Must-have voor de healthy food-lover

Niet geroosterd, niet gezouten

Lekker tussendoortje

Kraakverse notenmix, bron van gezonde voedingsstoffen

Deze heerlijk verse notenmix stellen wij zelf samen in ons notenatelier met grote, dikke noten van de beste kwaliteit en met de lekkerste smaak.
Onze notenmix bestaat uit goudgele walnoten, krokante hazelnoten, amandelnoten, paranoten en romige cashewnoten. Deze knapperige notenmix is 100% natuurlijk dus de noten zijn ongeroosterd, ongezouten, zonder toevoegingen. Doordat de noten in de notenmix onbewerkt en nooit verhit zijn, zijn ze een lekkere essential in de voorraadkast van iedereen die van pure en gezonde voeding houdt*.

Walnoten, rijk aan omega-3 

Onbewerkte walnoten, rijk aan Omega-3** en vezels (8.4 g/100 g) , mogen natuurlijk niet ontbreken in onze lekkere notenmix. 

Hazelnoten, rijk aan nuttige voedingsstoffen

Onbewerkte hazelnoten* zijn gezonde noten, want ze zijn onder andere een bron van ijzer en rijk aan magnesium, fosfor, thiamine, vezels en pure hazelnoten zijn tevens een bron van calcium (200 mg/100 g) . 
Ijzer draagt bij tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam. (Hoeveelheid ijzer in hazelnoot 3 mg/100 g)
Magnesium draagt bij tot het behoud van een gezonde werking van de spieren en de normale werking van het zenuwstelsel. (Hoeveelheid magnesium in hazelnoot: 154 mg/100 g)
Fosfor draagt bij tot de normale productie, opslag en transfer van energie. (Hoeveelheid fosfor in hazelnoot: 300 mg/100 g)
Thiamine in hazelnoten bedraagt 0.4 mg/100 g en vezels  in hazelnoten bedragen 8.2 g/100 g.

Wil je graag zelf gezonde chocopasta maken zonder dat je daar een massa overtollige suikers of industriële vetten aan toevoegt? Probeer dan zeker ons recept van choco met pure hazelnoten eens uit! 

Amandelen, natuurlijke bron van plantaardige eiwitten

Bruine en witte amandelen hebben een aromatische smaak als ze van de beste kwaliteit zijn. Omdat je bij Allnuts kan rekenen op amandelnoten die niet bitter maar zacht smaken, zijn ze zeker een meerwaarde voor onze notenmix.
Witte amandelen zijn een bron van vitamines, mineralen, plantaardig eiwit en vezels. Zo zijn witte amandelen een bron van thiamine (vitamine B1: 0.22 mg/100 g) en zijn witte amandelen rijk aan riboflavine (vitamine B2: 0.62 mg/100 g).
Witte amandelen zijn rijk aan calcium met 252 mg calcium per 100 g witte amandel. Calcium is nodig voor de instandhouding van gezonde tanden en calcium is nodig voor het behoud van een sterk beendergestel. 
Witte amandelen zijn rijk aan magnesium (170 mg/100 g). Magnesium draagt bij tot het behoud van een gezonde werking van de spieren en tot het onderhoud van normale botten en de normale werking van het zenuwstelsel.
Witte amandelnoten zijn rijk aan ijzer want het ijzergehalte in amandel bedraagt 4.1 mg/100 g. 
Ijzer draagt bij tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine, ijzer draagt bij tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam. Witte amandelen zijn rijk aan fosfor met 454 mg/100 g. Fosfor draagt bij tot de normale productie, opslag en transfer van energie.
Witte amandelen zijn een bron van zink met 2.2 mg/100 g. Zink draagt bij tot het metabolisme van vitamine A.
De hoeveelheid eiwitten in witte amandelen bedraagt 21 g/100 g of 14% van de totale calorische waarde.

Seleniumrijke paranoten in de Allnuts notenmix

Pure paranoten, ook Brazilnoten genoemd, zitten boordevol selenium (254 µg/100 gr). Selenium draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem.
Wist je trouwens dat we ook lekkere biologische paranoten hebben? En wist je dat we die ook in onze biologische notenmix doen?

Bij Allnuts kan je notenmix van de beste kwaliteit kopen in potjes van 190 gr of in voordelige grootverpakking van 1 kg of 5 kg.
Denk eraan om je aan te melden tijdens de bestelprocedure en zo deel te nemen aan ons Loyalty programma voor extra korting. 
Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren, wij helpen je met de glimlach verder!

Bron*: Vlaams Instituut Gezond Leven/Hoge gezondheidsraad: om van alle gezondheidsvoordelen van noten, zaden en pitten te genieten, adivseert de Hoge Gezondheidsraad om dagelijks een portie van 15 à 25 gr. te nuttigen. Men adviseert om zoveel mogelijk te kiezen voor onbewerkte noten, zaden en pitten en voldoende te variëren tussen de verschillende soorten. Een gevarieerde, evenwichtige voeding is slechts één van de vereistes voor een goede gezondheid en moet gezien worden in het kader van een algemene gezonde levensstijl. Eén bepaald voedingsmiddel is nooit zaligmakend op zich.
Bron**: Vlaams Instituut Gezond Leven/Omega 3

*Bron: Belgische voedingsmiddelentabel van Nubel ism FOD Volksgezondheid en Sciensano : In deze voedingsmiddelentabel wordt er geen onderscheid gemaakt tussen de voedingswaarde van witte en bruine amandel.