Biologische zwarte quinoa 218 img

Quinoa zwart biologisch

AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Zwarte quinoa bio 225 gr

Prijs incl. BTW per potje

2,99/potje

13.29/kg

Tip! Korting vanaf 3 potjes

2,69/potje

11.96/kg

- +

Zwarte quinoa bio 1 kg

Prijs incl. BTW per zak van 1 kilo

8,99/zak

8.99/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

8,54/zak

8.54/kg

- +

Zwarte quinoa bio 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

39,95/zak

7.99/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Quinoa zwart biologisch

Product beschrijving

Quinoa zwart biologisch

Nootachtig, vormvast en krokant

Kooktijd: 15 minuten

Biologische teelt

Culinair buitenbeentje

Zeldzaam buitenbeentje, zwarte quinoa van biologische teelt 

Met zijn nootachtige smaak, krokant mondgevoel en vormvaste korrel is deze zeldzame biologische zwarte quinoa een culinair buitenbeentje! Als je houdt van een pure keuken op basis van ongeraffineerde natuurvoeding, die er bovendien mooi en origineel uitziet, moet je zeker onze zwarte quinoazaden van biologische teelt bestellen! 

Je gebruikt dit zwart quinoazaad bio om de lekkerste salades mee te maken en combineert het met vis, vlees, een vegetarische alternatief of peulvruchten.  Je kan ook sushi maken op basis van deze zwarte quinoa.

Maak je graag snelle eenpansgerechten in korte tijd, die toch mooi ogen? Gebruik dan dit natuurlijk zwart quinoazaad in de wok en combineer het met boerenkool, broccoli, shi-také en verse look, werk af met wat sojasaus en sesamzaad van de beste kwaliteit.

Hoe lang moet biologische zwarte quinoa koken? 

Zwarte quinoa mag ietsje langer koken dan witte quinoa. Maar laat de zwarte quinoazaadjes echter niet te lang op het vuur staan, want de knapperige korrel met een nootachtige, lichtzoete smaak is net het visitekaartje van een lekkere zwarte quinoasalade. Je kookt de zwarte bio quinoa als volgt:

Reken op ongeveer 75 g ongekookte zwarte quinoa per persoon.

Spoel de bio zwarte quinoa af onder koud stromend water. Neem daarvoor een zeef met hele kleine gaatjes of doe de zwarte bio quinoakorrels in een grote kom met koud water, laat het koud water stilletjes lopen zodat de kom overloopt. Je kan dit vergelijken met het spoelen van sushirijst.
Doe de gewassen zwarte quinoa in een kookpot en voeg tweemaal de hoeveelheid water toe. Dus voor 1 persoon doe je 75 gr quinoa zwart bio en 150 ml water in de kookpot. Voeg wat zout en olijfolie toe voor de smaak. Breng aan de kook.

Zodra het water kookt, verlaag je de temperatuur tot het water zachtjes blijft koken en zet het deksel schuin op de kookpot om overkoken te vermijden. Reken nu ongeveer 15 minuten.

Giet het eventueel overtollige water af, doe de zwarte quinoakorrels terug in de kookpot, dek af en laat de zwarte quinoa nog 5 minuten uitstomen.

Roer de krokante biologische zwarte quinoakorrels los met een vork en breng de quinoa altijd op smaak terwijl die nog warm is. De smaken worden dan veel beter geabsorbeerd.

Je kan biologische zwarte quinoa van de beste kwaliteit bij Allnuts kopen in potjes van 225 g en in voordelige grootverpakking van 1 kg en 5 kg.

Denk er steeds aan om je aan te melden en om zo deel te nemen aan ons Loyalty programma voor extra korting.

We hebben eveneens rode biologische quinoa en witte bio quinoa in ons assortiment.