Kidneybonen 182 img

Red kidneybonen

AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Red kidney bonen 500 gr

Prijs incl. BTW per zak van 1 potjes

2,29/potje

4.58/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

2,06/potje

4.12/kg

- +

Red kidney bonen 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

19,95/zak

3.99/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Red kidneybonen

Product beschrijving

Kidneybonen (rode nierbonen)

Weektijd: 1 nacht

Kooktijd: gemiddeld 1 uur

Zoet en vlezig in vega chili sin carne

Traditioneel in chili con carne

Veelzijdig koken met vormvaste kidneybonen

Deze kidneybonen zijn gedroogde, niervormige peulvruchten met een rode kleur en een zoete, vlezige smaak. Misschien zijn rode nierbonen daarom zo populair in de Mexicaanse keuken, waar ze hét basisingrediënt zijn van chili con carne en dienst doen als vleesvervanger in vegetarische chili sin carne. Maar je gebruikt de kidneybonen met hun vormvaste textuur niet enkel in deze Mexicaanse, maar ook in andere stoofschotels zoals chili met kidneybonen, gestoofde groenten en koriander-mango yoghurt. Vul taco's met koolsla, frisse kidneyboontjes en tomatensalade of quesadillas met kip, geroosterde paprika, kidneybonen en gesmolten kaas.

Lekkere gedroogde rode nierbonen koop je bij Allnuts.be per 500 g of in voordelige grootverpakking van 5 kg. Meld je aan en doe mee met het Allnuts Loyalty programma. Zo spaar je voor extra korting!

Hoe bereid je kidney bonen?

Spoel de kidney bonen even onder stromend water.

Doe de kidney bonen in een kom en zet ze onder ruim koud water. Laat de kidney bonen gedurende 8 uur of 1 nacht weken. Giet de kidney bonen, spoel na.

Breng een kookpot met water aan de kook. Voeg eventueel aromaten zoals laurier, rozemarijn, tijm, look toe. Als het water kookt, voeg je de kidney bonen toe. Let erop dat de kidney bonen voldoende onderstaan. Je hebt ongeveer 2 keer zoveel water als bonen nodig. Breng opnieuw aan de kook en kook de kidney bonen gaar in ongeveer 60 minuten. Giet de kidney bonen af, doe ze in een kom en breng ze op smaak als ze nog warm zijn.

Lekkere gedroogde kidney bonen koop je bij Allnuts.be per 500 g of in voordelige grootverpakking van 5 kg. Meld je aan en doe mee met het Allnuts Loyalty programma. Zo spaar je voor extra korting!