Biologische speltbloem 249 img

Speltbloem biologisch

100% BIO
AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Speltbloem bio 1 kg

Prijs incl. BTW per zak van 1 kilo

5,49/zak

5.49/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

5,22/zak

5.22/kg

- +

Speltbloem bio 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

22,45/zak

4.49/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Speltbloem biologisch

Product beschrijving

Speltbloem biologisch

Europese speltbloem

Biologische teelt

Fijne, luchtige textuur

Voor geraffineerde koekjes en gebak

Allnuts speltbloem, met trots en biologisch in Europa geproduceerd

Deze biologische speltbloem is een smaakvol Europees kwaliteitsproduct met een luchtige textuur. De speltbloem is afkomstig uit biologische landbouw, waarbij geen gebruik gemaakt is van kunstmeststoffen of chemische pesticiden. Je bakt met onze bio speltbloem knapperige speltkoekjes, zachte speltmuffins, speltpannenkoeken en cake. Speltbloem is een goede vervanger van tarwebloem omdat speltbloem meer smaak heeft. Bovendien proef je het authentiek karakter van deze artisanale speltbloem, een eerlijk kwaliteitsproduct waar we trots op zijn!

Naast gebak, kan je met deze bio speltbloem ook heerlijk speltbrood bakken. Belangrijk hierbij is te vermelden dat bloem altijd een geraffineerd product is, dus nooit volkoren. Indien je graag volkoren speltbrood bakt op basis van ongeraffineerd, voedzaam speltmeel, kies dan voor ons biologisch speltmeel. Hetzelfde geldt voor gebak, wil je voedzame koekjes bakken? Dan opteer je beter voor speltmeel in plaats van speltbloem. 

Wat is beter speltbloem of speltmeel?

Speltbloem is geraffineerd, want speltbloem wordt gemaakt door het vliesje en de huid rond de speltkorrel te verwijderen. Tijdens dit proces verdwijnen een aantal voedingsstoffen en vezels. Speltmeel is een volkoren, ongeraffineerd product, want speltmeel wordt gemaakt van integrale speltkorrels, waarbij belangrijke nuttige voedingsstoffen behouden blijven. Speltmeel is dus voedzamer dan speltbloem. Maak je gebak, dan is het resultaat iets luchtiger bij speltbloem dan bij speltmeel. Speltbloem of speltmeel, het is een kwestie van smaak. Maar als je een pure, ongeraffineerde keuken verkiest, is ons volkoren speltmeel de beste optie.

Je kan ook steeds speltbloem en speltmeel onderling mengen in een bereiding, zo kan je voor jezelf bepalen waar jouw voorkeur ligt. Of je kan ook een mix maken van speltbloem of speltmeel met Allnuts amandelmeel of Allnuts boekweitmeel als je voedzame broden, koekjes of cake wil maken. Keuze te over bij Allnuts.be!

Biologische speltbloem van topkwaliteit koop je voordelig online bij Allnuts.be in verpakkingen van 1 kg of 5 kg. Doe mee met het Allnuts Loyalty programma en spaar zo voor korting!