Spliterwten 177 img

Spliterwten

AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Spliterwten 500 gr

Prijs incl. BTW per zak van 1 potjes

1,69/potje

3.38/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

1,52/potje

3.04/kg

- +

Spliterwten 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

14,50/zak

2.90/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Spliterwten

Product beschrijving

Spliterwten

Weektijd: 1 nacht

Kooktijd: ± 1,5 uur

Lekker nostalgisch

Voor erwtensoep en snert

Lekkere gespleten erwten voor oma's erwtensoep en Hollandse snert 

Spliterwten zijn gespleten erwten of erwten waarvan het vliesje verwijderd is, waardoor de erwten in 2 helften uit elkaar vallen. Met onze kwalitatieve spliterwten maak je niet alleen nostalgische dikke erwtensoep met rookworst of Hollandse snert, maar ook hippe spliterwtensoep met chorizo en pimenton-yoghurt of dampende spliterwten-raapjessoep met spekjes en gruyère-toast.

Wat is het verschil tussen spliterwten en gedroogde groene erwten?

Gedroogde groene erwten zijn ganse erwten die gedroogd werden. Gedroogde spliterwten zijn ganse erwten waarvan het vliesje verwijderd wordt, waardoor de erwten in 2 splitten. Vandaar de benaming spliterwten. De gesplitte erwten worden vervolgens gedroogd.

Moeten spliterwten geweekt worden? Hoe lang moeten spliterwten koken? 

Ja, spliterwten week je bij voorkeur een nacht in ruim koud water omdat ze dan sneller gaar zijn en omdat je er dan tenminste zeker van bent dàt ze gaar worden.

Spliterwten moeten ongeveer 1,5 uur koken of langer, tot ze uit elkaar vallen. Dus als je spliterwtensoep maakt, moet de soep minstens 1,5 uur koken of tot de spliterwten in de soep gaar zijn.

Bij Allnuts.be koop je de lekkerste spliterwten per 500 g of in voordelige grootverpakking van 5 kg. Meld je aan en doe mee met het Allnuts Loyalty programma. Zo spaar je voor extra korting!

Wist je dat kikkererwtensoep ook bijzonder lekker is en dat kikkererwten of kikkererwten bio al gaar zijn in minder dan 30 minuten?