Witte amandelen 2 img

Amandelen wit

AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Amandel wit 200 gr

Prijs incl. BTW per potje

3,99/potje

19.95/kg

Tip! Korting vanaf 3 potjes

3,79/potje

18.95/kg

- +

Amandel wit 1 kg

Prijs incl. BTW per zak van 1 kilo

17,10/zak

17.10/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

16,24/zak

16.24/kg

- +

Amandel wit 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

80,90/zak

16.18/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Amandelen wit

Product beschrijving

Amandelen wit

Natuurlijk, ongezouten, ongeroosterd

Bron van eiwitten (21 g/100 g)

Romig, milde amandelsmaak

Vezelrijk tussendoortje (12.9g/100 g) 

Witte amandelen zonder vliesje met zachte smaak 

Onze lekkere witte amandelnoten, ook wel blanke amandelen genoemd, hebben een zachte smaak en een romige textuur. Deze pure witte amandelen zijn heel natuurlijk, ze zijn niet geroosterd, niet gezouten, niet gesuikerd. Amandelnoten worden uit hun dop gehaald, waarna je bruine amandelen hebt. Bruine amandelnoten worden vervolgens even geblancheerd om het bruine vliesje te verwijderen. Na dit natuurlijke productieproces heb je witte amandelen. 
Heb je liever biologische witte amandelen? Bekijk hier ons ruim bio assortiment. 

Hoeveelheid vezels, plantaardige eiwitten en magnesium in amandelen*

Maak eens amandelgranola bij het ontbijt of amandelrepen als voedzaam tussendoortje. Wil je vlees regelmatig vervangen door een plantaardig alternatief?  Dan zullen veggieburgers met tofu, seizoensgroenten en vezelrijke gehakte blanke amandelnoten je zeker kunnen bekoren. 
Witte amandelnoten hebben namelijk een hoog vezelgehalte van 12.9 g/100 g. Daarenboven zijn witte amandelen een bron van eiwitten met een eiwitgehalte van 21 g/100 g (14% van de totale calorische waarde) en zijn amandelen rijk aan magnesium met 170 mg/100 g.
Eiwitten dragen bij tot het behoud van normale botten. 
Magnesium draagt bij tot het behoud van een gezonde werking van de spieren en tot het onderhoud van normale botten en de normale werking van het zenuwstelsel.  

Witte amandelen rijk aan fosfor, ijzer, calcium plus bron van zink en thiamine.

Witte amandelen zijn niet enkel rijk aan magnesium, maar ook aan fosfor, ijzer en koper. Amandelen wit zijn tevens rijk aan calcium en een bron van zink.

Fosfor draagt bij tot de normale productie, opslag en transfer van energie. (Hoeveelheid fosfor in witte amandel: 454 mg/100 g)

Koper draagt bij tot een normaal energiemetabolisme. (Hoeveelheid koper in witte amandel 0.9 mg/100 g)

Ijzer draagt bij tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine, ijzer draagt bij tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam. (Hoeveelheid ijzer in witte amandel 4.1 mg/100 g)

Calcium is nodig voor de instandhouding van gezonde tanden en calcium is nodig voor het behoud van een sterk beendergestel. (Hoeveelheid calcium in witte amandel: 252 mg/100 g)

Zink draagt bij tot het metabolisme van vitamine A. (Zink in witte amandel: 2.2 mg/100 g)

Witte amandelen zijn een bron van vitamines. Zo bedraagt de hoeveelheid thiamine in witte amandel 0.22 mg/100 g. Witte amandelen zijn rijk aan riboflavine met een gehalte van 0.62 mg/100 g.

Onze recepten met witte en bruine amandelen

We maken regelmatig gemakkelijke en snelle recepten met amandelen. Probeer onze geurige carrotcake granola of geroosterde pompoen met burrata en Sweet spiced nuts eens. We hebben ook smaakvol amandelmeel, daar kan je heerlijke Chocolate Chips cookies mee bakken of gebruik het voor zelfgemaakte Marsepeinen patatjes en romige pindafudge.
Wil je graag granola maken maar moet het echt heel snel gaan? Bestel dan onze pure granola basis

Maak je vaak amandelgranola of amandelsmoothie? Onze grootverpakkingen van 1 kg en 5 kg zijn EXTRA VOORDELIG en denk eraan om in te loggen om loyalty punten te sparen.

*Bron: Belgische voedingsmiddelentabel van Nubel ism FOD Volksgezondheid en Sciensano