Quinoa 128 img

Quinoa wit

AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Quinoa wit 225 gr

Prijs incl. BTW per potje

2,59/potje

11.51/kg

Tip! Korting vanaf 3 potjes

2,33/potje

10.36/kg

- +

Quinoa wit 1 kg

Prijs incl. BTW per zak van 1 kilo

10,33/zak

10.33/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

9,81/zak

9.81/kg

- +

Quinoa wit 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

49,15/zak

9.83/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Quinoa wit

Product beschrijving

Quinoa wit

Weinig saponine, zachte smaak

Snel klaar, kooktijd: 12 - 15 min

Volkoren en puur

Aardappel- en rijstvervanger

Witte quinoa, allemansvriend, lekkere afwisseling voor aardappelen en rijst

Onze witte quinoazaadjes hebben een milde smaak en een zachte textuur, waardoor ze een echte allemansvriend zijn en je met gemak aardappelen, rijst, couscous en pasta vervangt. Bereid deze volkoren, witte quinoa als snelle maaltijd voor het ganse gezin in combinatie met seizoensgroenten, onze cashewnoten, gedroogde vruchten zoals abrikozenveenbessen en een klein stukje kip gewenteld in krokante amandelschilfers. Graag een plantaardig alternatief voor kip? Probeer dan onze zachtsmakende kikkererwten eens! 

Minder dan 0.2 gram saponine in onze natuurlijke witte quinoa 

Quinoa was of spoel je best grondig vóór gebruik om het bittere smaakje, afkomstig van de natuurlijke saponine, te verwijderen. 
Saponine is de bittere stof, die van nature aanwezig is in de plant, waar quinoa uit verder komt. Saponine houdt insecten op afstand en beschermt de plant op natuurlijke wijze tegen bacteriën en schimmels.

Wij gaan altijd op zoek naar de beste, smaakvolle kwaliteitsproducten. Daardoor ben je bij Allnuts altijd zeker van quinoa met een laag saponinegehalte, een garantie voor een zachte en milde smaak. Het volstaat om onze quinoazaadjes even af te spoelen alvorens ze te koken, om de laatste saponinerestjes te verwijderen.

Zo kook je de lekkerste witte quinoa met een milde smaak

Hou je van natuurlijke quinoa met een zachte structuur en een milde smaak door het lage saponinegehalte? Dan zit je goed met deze Allnuts witte quinoa of Allnuts witte biologische quinoa. Bereid de quinoa als volgt:

Reken op ongeveer 75 g ongekookte quinoa per persoon.

Spoel de witte quinoa even af onder koud stromend water. Neem daarvoor een zeef met hele kleine gaatjes of doe de witte quinoakorrels in een grote kom met koud water, laat het koud water stilletjes lopen zodat de kom overloopt. Je kan dit vergelijken met het spoelen van sushirijst.Doe de gewassen quinoa in een kookpot en voeg tweemaal de hoeveelheid water toe. Dus voor 1 persoon doe je 75 gr quinoa en 150 ml water in de kookpot. Voeg wat zout en olijfolie toe voor de smaak. Breng aan de kook. Zodra het water kookt, verlaag je de temperatuur tot het water zachtjes blijft koken en zet je het deksel best schuin op de kookpot  om overkoken te vermijden. Reken nu ongeveer 12 tot 15 minuten. Giet het overtollige water af, doe de witte quinoa terug in de kookpot, dek af en laat de witte quinoa nog 5 minuten uitstomen.Roer de witte quinoakorrels los met een vork en breng de witte quinoa op smaak terwijl die nog warm is. De smaken worden dan veel beter geabsorbeerd door de quinoazaadjes.

Hou je van zeldzamere quinoasoorten met een uitgesproken nootachtige smaak en een stevige bite? Kies dan voor Allnuts rode quinoa bio of Allnuts zwarte quinoa bio, beiden biologisch geteeld. Je vindt ook rode quinoa van conventionele teelt in ons kwalitatief voedingsmiddelengamma.

Wij maakten nasi goreng met salsa van gedroogde abrikozen en mango. Je kan in dit recept de rijst gemakkelijk vervangen door quinoa.

 Je kan bij Allnuts online witte quinoa kopen in potjes van 225 g en in voordelige grootverpakking van 1 kg en 5 kg.

Denk er steeds aan om je aan te melden en deel te nemen aan ons Loyalty programma voor extra korting.