Rode quinoa 301 img

Quinoa rood

AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Quinoa rood 1 kg

Prijs incl. BTW per zak van 1 kilo

9,64/zak

9.64/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

9,16/zak

9.16/kg

- +

Quinoa rood 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

45,70/zak

9.14/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Quinoa rood

Product beschrijving

Quinoa rood

Nootachtige smaak, vaste korrel

Kooktijd: 15 min

Vervangt rijst, pasta en aardappelen

In quinoasalades en quinoa pokébowl

Rode quinoa, lekker pseudograan

Onbewerkte rode quinoa is een super lekker zaadje met een nootachtige smaak en een krokante textuur. Als de rode quinoa gekookt is, ziet het eruit als een graansoort en met zijn licht knapperige textuur wordt rode quinoa dan ook graag als gebruikt als vormvaste rijstvervanger in salades, pokébowls en zelfs stoofpotjes

Rode quinoazaadjes in hippe maaltijdsalades en pokébowls

Bowls zijn helemaal hot! Een kleurrijke maaltijdsalade in een leuke kom met voornamelijk rijst, groenten en meestal vis noemen we tegenwoordig een hippe pokébowl. Kruidige dressings en krokante toppings zoals frisse lente-uitjes of geroosterde sesamzaadjes maken het helemaal af. Er zijn intussen al vele recepten van vegetarische varianten in omloop, waarin de rijst vaak vervangen wordt door quinoa. Eet je ergens een pokébowl op verplaatsing, zal dat meestal witte quinoa zijn, die is beter geprijsd. Maak je thuis zelf een voedzame bowl boordevol knapperige groentjes, wat zalmblokjes en hennepzaadmayonaise? Vervang de rijst dan een keer door onze lekkere rode quinoa.

Smaakvolle rode quinoa koken doe je zo:

Rode quinoa mag ietsje langer koken dan witte quinoa. Maar laat de rode quinoazaadjes echter niet te lang op het vuur staan, want de knapperige korrel met een nootachtige smaak is net het visitekaartje van een lekkere rode quinoasalade. 
Bereid de rode quinoa als volgt:
Reken op ongeveer 75 g ongekookte rode quinoa per persoon.
Spoel de rode quinoa af onder koud stromend water. Neem daarvoor een zeef met hele kleine gaatjes of doe de rode quinoakorrels in een grote kom met koud water, laat het koud water stilletjes lopen zodat de kom overloopt. Je kan dit vergelijken met het spoelen van sushirijst.
Doe de gewassen rode quinoa in een kookpot en voeg tweemaal de hoeveelheid water toe. Dus voor 1 persoon doe je 75 gr quinoa rood en 150 ml water in de kookpot. Voeg wat zout en olijfolie toe voor de smaak. Breng aan de kook.
Zodra het water kookt, verlaag je de temperatuur tot het water zachtjes blijft koken en zet je best het deksel schuin op de kookpot  om overkoken te vermijden. Reken nu ongeveer 15 minuten.
Giet het overtollige water af, doe de rode quinoakorrels terug in de kookpot, dek af en laat de rode quinoa nog 5 minuten uitstomen.
Roer de licht krokante rode quinoakorrels los met een vork en breng de rode quinoa op smaak terwijl die nog warm is. De smaken worden dan veel beter geabsorbeerd door de rode quinoazaadjes.

Koop je liever quinoa met een zachte structuur en een milde smaak? Bestel dan Allnuts witte quinoa of Allnuts witte biologische quinoa.
Koop je graag rode quinoa van biologische teelt? Bestel dan onze biologische rode quinoa.

Ons kwalitatief levensmiddelengamma is zeer uitgebreid. Zo vind je bij ons ondermeer ook volkoren couscous en geurige volkoren basmatirijst.

 Je kan bij Allnuts rode quinoa kopen in potjes van 225 g en in voordelige grootverpakking van 1 kg en 5 kg.

Denk er steeds aan om je aan te melden en om zo deel te nemen aan ons Loyalty programma.