Sesamzaad 121 img

Sesamzaad ongepeld

AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Sesamzaad ongepeld 1 kg

Prijs incl. BTW per zak van 1 kilo

7,15/zak

7.15/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

6,79/zak

6.79/kg

- +

Sesamzaad ongepeld 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

33,25/zak

6.65/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Sesamzaad ongepeld

Product beschrijving

Sesamzaad ongepeld

Gecontroleerde zuivere kwaliteit

Rijk aan calcium, magnesium en ijzer

Voor hummus, dips en spreads

Rijk aan ijzer en zink

Ongepelde sesamzaadjes van gecontroleerde teelt

Dit natuurlijk sesamzaad is van de allerbeste kwaliteit en is bovendien aan constante controles onderworpen. Als je houdt van een pure keuken op basis van betrouwbare ingrediënten met een lekkere smaak, ga dan gerust aan de slag met onze ongepelde sesamzaadjes.

Deze kleine zaadjes hebben een lichtbruine kleur en een knapperige bite. De smaak van ongepelde sesamzaadjes is nootachtig en iets meer uitgesproken dan de smaak van gepelde sesamzaadjes.

Je kan ongepelde sesamzaadjes op dezelfde manier gebruiken als gepelde sesamzaadjes.

Je kan al onze sesamzaadjes puur gebruiken of je kan ze even roosteren zonder vetstof op een middelhoog vuur.

Wat kun je allemaal doen met ongepelde sesamzaadjes?

Deze pure, onbewerkte sesamzaadjes zijn gebruiksklaar, ze zijn niet gepeld, niet geroosterd, niet gezouten of gesuikerd, er werden geen smaakstoffen of andere additieven toegevoegd. Door hun natuurlijke nootachtige smaak kan je deze ongepelde sesamzaadjes van de beste kwaliteit in heel veel gerechten gebruiken. Voeg de magnesiumrijke sesamzaadjes 's ochtends al toe aan warme gebakken appeltjes met kaneel en yoghurt, of strooi ongepeld sesamzaad over warme maaltijden zoals de vulling van een Mexicaanse wrap of over gebakken rijst met broccoli, champignons en een spiegelei. Een frisse rode koolsalade met appel wordt zoveel spannender als je er wat ongepelde sesamzaadjes over strooit en de sushi, afgehaald om de hoek, lijkt zelfgemaakt wanneer je er wat extra sesamzaadjes overstrooit. Je ziet, je kan héél veel lekkere dingen maken met onze kwalitatieve sesamzaadjes en ze zijn super lekker in combinatie met zonnebloempitten of pompoenpitten.

Met sesamzaad maak je super lekkere tahin voor hummus of je strooit gepelde of ongepelde sesamzaadjes over dips, spreads en Oosterse gerechten. Ervaar jij de smaak van ongepeld sesamzaad als lichtbitter? Dan kan je beter kiezen voor ons gepeld sesamzaad! Wist je trouwens dat sesamzaad veel calcium en ijzer bevat?

Sesamzaad is rijk aan calcium, ijzer en...

Sesamzaad is bijzonder rijk aan calcium (1098 mg/100 g), magnesium (331 mg/100 g) en fosfor (607 mg/100 g).
Calcium is nodig voor de instandhouding van gezonde tanden en calcium is nodig voor het behoud van een sterk beendergestel.
Magnesium draagt bij tot het behoud van een gezonde werking van de spieren en de normale werking van het zenuwstelsel.
Fosfor draagt bij tot de normale productie, opslag en transfer van energie.
Bovendien is sesamzaad rijk aan thiamine (vitamine B1 - 0.99 mg/100 g), zeer ijzerrijk (9.5 mg/100 g) en rijk aan zink (5 mg/100 g). Sesamzaad is een bron van plantaardig eiwit (23.8 g/100 g of 16% van de totale calorische waarde).

Bij Allnuts kan je rekenen op correcte info over de voedingswaarde van sesamzaad.*

Je kan ons kwalitatief ongepeld sesamzaad verkrijgen in voordelige grootverpakking van 1 kg en 5 kg. Wil je liever kleine potjes ongepeld sesamzaad? Bestel dan ons ongepeld sesamzaad van biologische teelt. En ons gepeld biologisch sesamzaad is ook verkrijgbaar in kleine potjes!

Denk er steeds aan om je aan te melden en om zo deel te nemen aan ons Loyalty programma.

*Bron: Belgische voedingsmiddelentabel van Nubel ism FOD Volksgezondheid en Sciensano