Gedroogde pruimen 162 img

Pruimen zonder pit ready to eat

AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Pruimen ontpit ready to eat 250 gr

Prijs incl. BTW per potje

4,39/potje

17.56/kg

Tip! Korting vanaf 3 potjes

3,95/potje

15.80/kg

- +

Pruimen ontpit ready to eat 1 kg

Prijs incl. BTW per zak van 1 kilo

12,49/zak

12.49/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

11,87/zak

11.87/kg

- +

Pruimen ontpit ready to eat 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

57,45/zak

11.49/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Pruimen zonder pit ready to eat

Product beschrijving

Gedroogde pruimen gekonfijt

Vers en manueel gekonfijt

Ambachtelijk product uit Belgisch atelier

Zacht en zoet

Lekker uit het vuistje of bij gerechten

Deze gedroogde pruimen zijn heel zacht, sappig en zoet omdat ze op ambachtelijke wijze gekonfijt worden in ons atelier. Je kan de Ready-to-eat pruimen als snoep uit het vuistje eten of je kan ze toevoegen aan bereidingen. Maak je rode kool, dan kan je de suiker weglaten en vervangen door stukjes zachte gekonfijte pruimen. Doordat deze gedroogde pruimen in een soort suikerbadje gedompeld zijn, hebben ze een zoete smaak, die ze afgeven aan de bereiding.  

In Griekenland eet men regelmatig gedroogde pruimen. Zo zul je op vakantie misschien al genoten hebben van een ontbijtkommetje met Griekse yoghurt, gedroogde pruimen, gedroogde abrikozen en heerlijke walnoten, overgoten met een flinke dosis zon. Ook in tajines worden vaak gedroogde pruimen gebruikt.

Recepten met taartbodems op basis van gedroogd fruit zoals gedroogde pruimen kom je steeds vaker tegen. Meestal in combinatie met havermeel, dat je kan maken door havervlokken of havermout fijn te malen. Beide producten vind je bij Allnuts trouwens ook van biologische teelt bij havervlokken bio en havermout bio.

Wist je dat gedroogde pruimen vezelrijk zijn want ze bevatten 7.1 g vezels per 100 g? Pruimen gedroogd zijn tevens rijk aan kalium (732 mg/100 g) en rijk aan koper (0.3 mg/100 g).

Bij Allnuts.be koop je ambachtelijk gekonfijte pruimen in potjes van 250 g en voordelige grootverpakking van 1 kg en 5 kg. Meld je steeds aan om deel te nemen aan ons Loyalty programma. Zo kan je sparen voor extra korting!