Rode linzen
Rode linzen zijn de perfecte peulvruchten om een gezonde dip mee te maken. Ze zijn gaar na ca 5 min koken en kunnen dan gemixt worden met olijfolie, peper en zout en kruiden naar keuze (Ras-el-Hanout, kurkuma etc.) Linzen zijn een uitstekende bron van ijzer en zouden helpen om onze bloedsuikerspiegel onder controle te houden.
Lees meerVoedingswaarde (per 100gr)
Energie | 1445 g/kJ 345 Kcal/100 g |
---|---|
Eiwitten | 24.95 g/100 g |
Koolhydraten | 59.15 g/100 g |
waarvan suikers | - |
Vezels | 10.8 g/100 g |
Vetten | 2.17 g/100 g |
Verzadigde vetten | 0.38 g/100 g |
Enkelvoudige onverzadigde vetten | - |
Meervoudig onverzadigde vetten | - |
Zout | 0,0178 g/100 g |
Oosters linzen-kokossoepje
Dit Oosters linzensoepje kan je serveren als origineel aperitiefhapje of als vegetarische maaltijdsoep.
Lees meer